SPU Passiivikatto – valmis elementtiratkaisu energiatehokkaaseen pientaloon

passiivikatto_cropped.jpg

SPU Passiivikatto on erityisesti passiivi- ja matalaenergiatalojen rakentamiseen tarkoitettu kattoelementti. Erinomaisen lämmöneristävyyden ja ilmanpitävyyden lisäksi SPU Passiivikatto on erittäin nopea asentaa. Sen ansiosta pientalon katto on mahdollista saada vesikatetta ja sisäverhousta vaille valmiiksi jopa yhdessä päivässä. Nopeudesta on hyötyä esimerkiksi talvirakentamisessa, sillä rakennuksen lämmityksen voi kytkeä päälle jo katon asennuspäivänä.

SPU Passiivikatossa koko kattorakenne sisältyy valmiisiin elementteihin. Kyseessä on ns. sandwich-elementti, jossa SPU-eristelevyyn on kiinnitetty molemmin puolin puulevy sekä tuuletus- ja asennustilan koolaukset. Myös räystäsratkaisu on mukana elementin rakenteessa. Koko elementti on rakenteeltaan kantava.

Helppoa ja nopeaa

SPU Passiivikattoa on helppo työstää rakennustyömaalla. Läpiviennit, kuten aukko savupiipulle, voidaan tehdä mihin kohtaan tahansa. SPU Passiivikatto säästää nopean asennuksen ja rakenteensa vuoksi merkittävästi aikaa ja kustannuksia. SPU Passiivikatto on myös rakenteeltaan ohut verrattuna muihin passiiviratkaisuihin.

SPU Passiivikatosta on kaksi eri mallia, jotka käyvät passiivitaloihin ja matalanenergiataloihin. Elementtejä tehdään sekä standardimittaisina että määrämittoihin valmistettuna. SPU Oy myy SPU Passiivikatto -elementtejä suoraan rakennusliikkeille ja talotehtaille. SPU Passiivikatto -elementeissä käytetään Metsä Woodin (ent. Finnforest) Kerto Q-levyjä ja Kerto S-palkkeja.

Tutustu SPU Passiivikattoon tarkemmin Suunnittelijan sivuilla. Sieltä löydät mm. SPU Passiivikaton rakennekuvat.