Alapohjaratkaisut pientalokohteisiin

Alapohjat

Kingspan Therma -eristeet soveltuvat myös alapohjarakenteiden eristeeksi erittäin hyvin. Useimmiten kyseeseen tulevat useimmiten joko maanvaraiset tai ryömintätilaiset alapohjat, joihin molempiin löytyy yksinkertaiset ja tehokkaat rakenneratkaisut.

Therma -eristeet ovat erinomainen ja turvallinen ratkaisu puu- tai ontelolaattarunkoisen alapohjarakenteen eristeeksi. Puurunkoisen talon alapohjaan eristeet voidaan asentaa joko rungon väliin tai rungon päälle. Eristeemme soveltuvat hyvin myös maanvaraisten betonilattioiden  ja ryömintätilaisen alapohjan eristeeksi. Kingspan -eristeiden hyvä puristuslujuus varmistaa rakenteen toimivuuden pientalokohteissa.

Kingspan Therma -eristeitä käytettäessä ei tarvita erillisiä tuulensuoja- tai höyrynsulkukerroksia. Kingspan -eristeillä on mahdollista päästä erinomaisiin lämmöneristysarvoihin merkittävän ohuilla eristekerroksilla ja rakenteesta saadaan oikeaoppisen tiiviitä.

Maanvaraiset ja ryömintätilaiset alapohjat tehokkaasti

alapohjat2_cropped.jpg

Maanvaraisten alapohjien eristämisessä Kingspan Therma -eristeiden pitkäaikaisen kuorman kestävyysominaisuudet sekä hyvät lämmöneristysominaisuudet merkitsevät sitä, että rakennekerroksen ei halutun eristyskyvyn ja kantavuuden varmistamiseksi tarvitse olla paksu. Normaalissa korjausrakentamisessa maanvaraisen laatan alle riittää reuna-alueilla 100 mm ja sisäalueilla 50 mm. Nykyisten rakennusmääräysten mukaisessa uudisasuinrakentamisessa vastaavat mitat ovat 140 mm ja 100 mm. Kinspan Therma -eristeissä käytetty diffuusiotiivis pinnoite ei läpäise radonia.

Kingspan Therma -eristeillä on mahdollista toteuttaa tehokkaasti myös ryömintätilaisen alapohjan eristysratkaisut. Kingspan -eristeinen rakenne voidaan toteuttaa monilla eri tavoilla riippuen rakenteen luonteesta sekä asetetuista tavoitteista. Yksinkertaisimmillaan Kingspan -eristeinen ryömintätilainen alapohja toteutetaan siten, että eristeet asennetaan kannatinrakenteiden väliin. Kingspan Therma -eristelevyt kiinnitetään saumavaahdolla rakenteeseen, jolloin yhdellä kerroksella saavutetaan rakenteelta vaadittava höyrynsulkutiiveys sekä ilmapitävyys. Eristekerroksen paksuus voidaan valita vapaasti eristelevyjemme laajasta kokovalikoimasta kulloinkin tavoitellun eristysvaatimuksen mukaan.

Detaljikirjastostamme voit ladata alapohjien rakennekuvat.