Asennuskuvasarjat

Tältä sivulta löydät kaikki SPU Eristeiden asennuskuvasarjat, joiden avulla voit helposti asentaa eristeet itse. Tutustu myös asennusvideoihimme!

SPU Anselmi ja Wilhelmi

SPU Anselmi on valmiiksi pinnoitettu eristelevy uudis- ja korjausrakentamiseen. Eristelevyt soveltuvat seinien, kattojen ja lattioiden sisäpuoliseen lämmöneristämiseen sekä yhdessä muiden SPU Eristeiden kanssa myös kylmien tilojen lämmöneristämiseen.

SPU Anselmi on parhaimmillaan remonttikohteissa, joissa uusi eristekerros voidaan asentaa suoraan vanhan terveen rakenteen päälle. Eristelevyn kiinnittäminen on nopeaa ja helppoa, eikä remontoitavia huoneita tarvitse tyhjentää. Kevyitä eristelevyjä voidaan leikata, jyrsiä ja porata mittatarkasti. SPU Anselmi sopii sekä kivi- että puurakenteiden yhteyteen.

SPU Wilhelmi on valikoimasta poistettu lastulevypäällysteinen tuote. Korvaavina tuotteina voidaan vastaavissa käyttökohteissa käyttää SPU Anselmia ja SPU Remonttilevyä.

1.

Eristelevyjen työstövälineiksi käyvät normaalit käsityökalut kuten käsisaha ja mattopuukko. SPU Anselmin ja SPU Wilhelmin läpiporaamiseen riittää normaali rasiapora.

2.

Voit asentaa SPU Anselmin ja SPU Wilhelmin suoraan terveen seinän päälle. Sahaa levyt 15–20 mm huonekorkeutta matalammiksi.

3.

Mikäli seinärakenteessa on vanha höyrynsulku suoraan pintalevyn alla, poraa siihen reikiä 10 mm:n poranterällä, noin 10 reikää/m2.

4.

Pursota ohut nauha saumavaahtoa ennen ensimmäisen levyn asentamista nurkan pystysaumaan. Asenna eristelevy asennuskiilojen varaan noin 10 mm irti lattiasta. SPU Anselmi -eristelevyssä jalkalistan kiinnittämiseen tarvittava vanerivahvike jää lattianrajaan.

5.

Ruuvien väli on 300 mm ja etäisyys reunasta 15 mm. Jos liimaat levyt seinään, voi ruuvien väli olla 450 mm. Kattoon asennettaessa ruuvien välinen etäisyys on 150 mm.

6.

Pursota levyjen ponttisaumaan ohut nauha saumavaahtoa. SPU Anselmi ja SPU Wilhelmi -eristelevyt muodostavat riittävän höyrynsulun rakenteeseen, joten niiden yhteyteen ei tarvita erillistä höyrynsulkua.

7.

Vaahdota levyjen ala- ja yläsaumat sekä nurkat kiinnityksen jälkeen. Lattia on hyvä suojata esimerkiksi maalarinteipillä ennen vaahdotusta.

8.

Nurkan asennus tehdään puskuliitoksella. Pursota levyjen liitoskohtaan ohut nauha saumavaahtoa.

9.

Voit tehdä sähköasennukset usealla eri tavalla. Vanhat uppoasennukset voit jättää paikalleen asentamalla rasioihin korotusrenkaat. Voit suorittaa asennuksen myös ns. pinta-asennuksena. Tällöin sähköjohtojen asennuksessa käytetään jalka- ja asennuslistoja, joiden sisällä sähköjohdot kulkevat. Noudata sähkötöissä aina voimassa olevia sähköturvallisuusmääräyksiä. Muista tiivistää läpiviennit huolellisesti saumavaahdolla.

10.

Leikkaa purseet pois saumavaahdon kuivuttua.

11.

SPU Anselmi on reunaohennettu, joten liimaa saumojen päälle paperinen saumanauha. SPU Wilhelmin saumauksessa kannattaa käyttää akryylikittiä, kuten lastulevyissä yleensäkin.

12.

Tasoita saumat kipsilevytasoitteella ennen lopullista pintakäsittelyä. Näin varmistat tasaisen seinäpinnan.

13.

SPU Anselmin pinnan voit maalata, tapetoida tai kaakeloida kipsilevyvalmistajan ohjeiden mukaisesti. Tee SPU Wilhelmin pintakäsittely lastulevyvalmistajan ohjeiden mukaisesti.